Taxe & Regulament

Regulament Complex piscicol LFG Poenari

Reguli generale

1. Prezentul regulament trebuie citit in totalitate si reprezinta acordul dumneavoastra ca ati luat la cunostinta si va conformati regulamentului complexului piscicol LFG Poenari.

2. Durata unei partide de pescuit este de 12 ore. Intervalele orare sunt  06:00 – 18:00 (partida de zi) si 18:00 – 06:00 (partida de noapte). Pescuitul pe timp de noapte este acceptat numai cu recomandare si cu o discutie telefonica prealabila  cu administratorul baltii.

3. Accesul pe balta se face cu masinile personale, pana la standul de pescuit. Dupa descarcarea echipamentului, masinile vor fi parcate in locul special amenajat unde vor stationa pe toata durata partidei de pescuit. Conducatorii auto isi asuma intreaga responsabilitate pentru autovehiculele introduse in incinta complexului piscicol.

4. Pescuitul se face doar din standurile special amenajate.

5. Pescarul poate fi insotit de sotie sau un copil care nu va plati taxa de agrement. Pentru ceilalti insotitori se va plati o taxa de agrement in cuantum de 30 lei/zi. Perscarul poate primi vizitatori doar anuntand in prealabil reprezentantul complexului. In cazul partidei de pescuit pe timp de noapte, nu se accepta primirea vizitatorilor.

6. Este strict interzis pescuitul la “bomba”, “arici”, parasuta, etc. Se va pescui exclusiv cu monturi cu un singur carlig si plumb pierdut (montura care sa permita eliberarea plumbului in caz de rupere a firului principal)

7. Fiecare pescar va pastra pestele capturat in juvelnicul propriu. Pestele trebuie sa se incadreze intre 1-4 kg/buc, cu exceptia carasului. Este interzisa pastrarea pestelui la comun de catre mai multi pescari.

8. Capturile accidentale de salau si stiuca si capturile care nu se incadreaza intre 1-4kg/buc cu exceptia carasului se vor elibera imediat in apa in stare vie si fara a fi ranite.

9. Este interzisa ascultarea muzicii pe balta, indiferent de gen, daca acest lucru deranjeaza vecinii de pescuit. Se va pastra un comportament civilizat. Administratorul isi rezerva dreptul de a selecta clientii.

10. Pescarii pot face gratar in locurile amenajate sau in gratare personale cu picioare. Este interzis focul direct pe sol.

11. Pescarii au obligatia ca atat in timpul partidei de pescuit cat mai ales dupa incheierea acesteia, sa pastreze si sa lase locul curat,fara chistoace de tigari, coji de seminte, resturi menajere sau alte obiecte.

12 Scaldatul este strict interzis! Accesul copiilor cu varsta de pana la 14 ani se va face doar cu insotitor, iar pe standul de pescuit vor purta obligatoriu vesta de salvare.

13. Atenție la stâlpii si conductorii de curent; pericol de electrocutare. Este interzis accesul si interventiile de orice fel la instalatiile electrice (prize, intrerupatoare,etc) din incinta complexului.

14. Inainte de plecare, pescarul trebuie sa anunte personalul complexului pentru a putea cantari pestele din juvelnic. Este interzisa aducerea autoturismului la stand si incarcarea bagajelor fara a anunta in prealabil personalul complexului. In orice situatie, pescarul va fi de acord sa fie verificat atat in bagaje cat si in autoturismul personal.

15.Este obligatoriu ca în tot timpul cât vă aflați pe această proprietate să respectați regulile sociale și normele de conduită morală și este strict interzis ca prin acțiunile dumneavoastră să  puneți în pericol viața sau integritatea corporală atât a dumneavoastră cât și a celor din jurul dumneavoastră.

16. Regulamentul se substituie unui act normativ de protectie a muncii. Pescarii si insotitorii acestora isi asuma intreaga raspundere in cazul in care, pe durata sederii pe teritoriul complexului piscicol, sunt implicati intr-un accident/incident de orice natura. Administratia este exonerata de orice raspundere civila, administrativa si materiala pentru orice forma de accidente, incident, urmari generate de consumul de alcool, neglijenta sau neatentia pescarilor si insotitorilor acestora.

17. Persoana care va fi gasita ca incalca regulamentul complexului, va fi evacuata imediat din complex, fara a i se restitui taxa achitata si i se va elibera in apa pestele prins pana in acel moment.

18.Va rugam sa solicitati si sa pastrati bonul fiscal conform reglementarilor in vigoare, pana la parasirea complexului piscicol LFG Poenari.

19. Complexul LFG Poenari este dotat cu camere de supraveghere iar imaginile se arhiveaza putand fi accesate ulterior de administratie. Incalcarea oricarei norme prevazute in regulament confera dreptul administratiei baltii de a nu mai permite accesul pe balta si drept de pescuit autorului.

20.Orice furt sau tentativa de furt va fi raportata organelor de politie, constituind infractiune pedepsita de lege cu inchisoare de la 1 la 5 ani, conform art.227 din Codul Penal.Cel care va fi prins ca sustrage (ascunde) peste sau bunuri care nu ii apartin, se va face vinovat de furt, fapta penala pedepsita conform art.208 Codul Penal.

Taxe – Bazinul 1 & Bazinul 2
Taxa pescuit – 100 ron
Taxa agrement – 30 ron

Regulament

  • se pot retine 5kg de Crap, Ten si Somn si 10kg de Caras;
  • capturile care pot fi retinute trebuie sa se incadreze intre 1 si 4 kg/bucata;
  • daca se depaseste limita inclusa in taxa de pescuit se vor achita suplimentar 6 ron/kg pentru caras si 18 ron/kg pentru crap, ten si somn;
  • pescuitul plantat este permis fara taxa suplimentara;
  • este interzisa pastrarea pestelui care depaseste cantitatea inclusa in pret daca nu exista intentia de achizitionare suplimentara a acestora;
  • se poate pescui cu maxim 4 lansete / undite cu un singur ac, plumb sau naditor pierdut;
  • Fiecare pescar trebuie sa fie dotat cu juvelnic in care isi va tine doar pestele lui,minciog, saltea de primire si sprai dezinfectant. Salteaua de primire se poate inchiria de pe balta contra sumei de 5lei/zi.